Huesker mesttransport per kipper

Voor het vervoer van mest en digestaat, naar containers op het veld of rechtstreeks naar de bemesters, wordt vaak gebruik gemaakt van transporttanks om een soepele en snelle mestketen te garanderen. Deze transporttanks worden echter vaak alleen in bepaalde jaargetijden ingezet. Daarnaast wordt in de landbouw veel gebruik gemaakt van kippers voor transport van vaste materialen.

 

Met de nieuw ontwikkelde Flexcover Combi heeft HUESKER een transport combinatie ontwikkeld, waardoor de aanschaf van extra transporttanks niet nodig is. Door de modulaire opbouw en gebruiksvriendelijke ombouw kan deze kipper tevens worden ingezet voor transport van mest en andere vloeistoffen.

 

Hoe het werkt:

 

De Flexcover Combi module past op bestaande en nieuwe kippers. Hiervoor wordt de achterklep gedemonteerd en het Flexcover Combi systeem terug gemonteerd. De vloeistof zak wordt in de bak uitgerold en vastgezet in het voorste gedeelte om verschuiven te voorkomen. De gehele module is voor gemonteerd incl. pomp en mestzak. Na éénmalige aanleg van hydrauliek en elektra naar de achterzijde van de kipper, kan de ombouw met twee mensen binnen een uur worden uitgevoerd.

 

HUESKER Innovatie patent aangemeld DE 10 2016 115 896.8

 

Voor informatie:

Mail: info@timmer-timmerman.nl

Tel: 0592 241 381